I 1970 startet Jarle Solem med utkjøring av fyringsolje for Fina. Nå har sønnen Stig tatt over tømmene i S Solem AS, og familiebedriften har fått flere bein å stå på. Les hele artikkelen fra Avisa Sør-Trøndelag her!

I dag har firmaet fortsatt en tankbil, men også 28 lifter for utleie og en truckstasjon for fylling
av drivstoff på Grønøra i tillegg. – Vi må være forandringsdyktig og tilpasse oss, mener Stig Solem, som er en av to ansatte i det lille, men store firmaet.

(Av Truls Lereggen, tekst og foto)

S Solem AS har utviklet mye på de 45 årene, men spesielt mye etter at Stig flyttet ut av hjemmekontoret og ned til Grønøra i 2011.

Har vokst
I 2010 hadde selskapet en tankbil og to personlifter. I dag har de fortsatt en tankbil, i tillegg til en truckstasjon for fylling av drivstoff på Grønøra og 28 lifter. – Det har utviklet seg, og jeg er fryktelig stolt. Vi har satset høyt, og vi har lyktes med den filosofien vi har lagt. Vi skal gi god service og være best mulig på det vi gjør, sier Stig. I dag har står utleie av lift, og levering av olje og drivstoff likestilt som selskapets hovednæring. – Jeg prøver å ha flere føtter å stå på. Fyringsolje og parafin vil etter hvert fases ut. Vi må være forandringsdyktig og tilpasse oss.

Store og små
Kundegruppen er både store og små bedrifter, i tillegg til privatkunder. S Solem tilbyr utkjøring av olje, og levering av lift. På Grønøra er det tankanlegg med diesel, både for vanlige næringsdrivende og for eksempel bønder, som fyller avgiftsfritt. – Vi skal ha kort leveringstid på alt vi leverer. Det handler om å oppfylle de behov som kunden har. Vi setter kunden som øverste sjef. Vi er heldige som har kunder som vil bruke oss, det gjør det til en glede å være på jobb, forteller Solem.

Liten, men stor
S Solem har flere bygg på Grønøra. To haller brukes til lagring av lifter, og en del er utleid til andre. De har også et verksted, som bemannes av Cato Næss. Han er Stig Solems eneste ansatte, og er bedriftens praktiker. – Cato har ansvaret for verkstedet og vedlikehold av utstyret. Han kan ryke ut å hjelpe kunder omtrent på timen. Han er kurset og sertifisert i alle typer lift vi har. Han er veldig flink og en god mann å ha på laget. Til tross for at bedriften bare har to ansatte, viser offentlige regnskap at de omsatte for over 19 millioner kroner i 2014. Det ga et årsresultat på 767 000 kroner.

Blant de beste
Truckstasjonen har etter hvert utviklet seg til en stor suksess. Det er Uno X som eier stasjonen, mens Solem leier ut tomt og drifter den. I 2015 endte stasjonen som landets nest beste på levering av drivstoff. – Vi er stolte av det. Vi har hatt dette anlegget siden 2011. Nå skal den også oppgraderes, sier Solem, som etter hvert får en mer rendyrket stasjon å forholde seg til.